26 april 2017

Zoekmachine adverteren (SEA)

Waarom zoekmachine adverteren (SEA)?

Meer dan 2 op de 3 mensen gebruiken Google in hun zoektocht naar een nieuw product of dienst. Omdat deze mensen al gericht op zoek zijn, kun je niet meer spreken van koude acquisitie. Op deze momenten wil je dan ook met jouw bedrijf en jouw product of dienst bovenin de zoekresultaten staan.

Zoekmachine adverteren via Google Adwords, Bing of Yahoo zorgt ervoor dat jouw merk of bedrijf betaald hoog op de zoekpagina komt te staan. Jouw advertentie wordt op het juiste moment, met het juiste aanbod aan de juiste potentiële klant getoond.

Zoekmachine adverteren AdwordsHoe werkt zoekmachine adverteren?

Google Adwords resultaten komen boven de organische (normale) zoekresultaten te staan. Deze resultaten worden door circa 90% van de mensen die op zoek zijn, bekeken. Hierdoor zijn doelstellingen als meer relevante bezoekers naar je site of shop krijgen, het vergroten van de (lokale) merkbekendheid of het verkrijgen van meer omzet of leads goed te realiseren.

Door in een gerichte advertentie gebruik te maken van relevante zoekwoorden verschijnt jouw advertentie wanneer (potentiële) klanten op Google aan het zoeken zijn. Hierbij bepaal je zelf op welke zoekwoorden je wel en niet gevonden wilt worden. Het is een krachtig instrument met een hoge conversie.

Werkwijze bij zoekmachine adverteren

Gestart wordt met een doelgroep analyse; wie wil je bereiken met de Adwords advertentie, hoe zoekt de doelgroep en hoe kun je ze bewegen om jouw site of shop te bezoeken? Vervolgens worden de relevante zoekwoorden bepaald door het uitvoeren van een zogenaamde keyword analyse en stellen we de doelstellingen en het budget vast.

De Adwords campagne wordt nu opgezet, advertentieteksten worden geschreven en landingspagina’s worden ingericht. Zodra de campagne is opgestart is de ROI direct meetbaar.

Dagelijks worden de resultaten geanalyseerd en waar nodig wordt er bijgestuurd. Hierdoor realiseer je lagere klikkosten (CPC) en een zo hoog mogelijk rendement( ROI). Wij houden ons graag bezig met indicatoren als CPC, CTR, QS en CR. Ook het succesvol adverteren via Google Adwords kunnen we voor jouw webshop, winkel of merk verzorgen!

Wil je meer weten over SEA? Neem contact met ons op!